Recepty
 
 
 
 
 
Čoko - krém  
Uvedená dávka stačí na 5 porcí.
Doba přípravy asi 15 minut.
Suroviny:

300 ml mléka, 15 g hladké mouky, 60 g moučkového cukru, 2 celá vejce, 125 g hořké čokolády na vaření

Příprava:

čokoládu za stálého míchání rozpustíme v teplém mléce, vajíčka a cukr našleháme do pěny, přidáme mouku a zamícháme do čokoládového mléka. Vše znovu zahřejeme a za stálého míchání povaříme. Servírujeme v miskách, dle chuti a možností ozdobíme např. šlehačkou.

Nahoru
   
   
   
   
   
Italská teplá čokoláda  
Uvedená dávka stačí na 5 porcí.

Doba přípravy: asi 15 minut.

Suroviny:

300 ml mléka, 50 g cukru, 50 g kakaového prášku, 25 g škrobu

Příprava:

všechny práškové suroviny smíchat a za stálého míchání postupně nasypat do mléka. Směs zahřívejte 6 minut při teplotě asi 8O C, servírujte teplé, ozdobené šlehačkou.

Nahoru   
   
   
   
   
   
Španělský čokoládový dort
Dávka je pro 6 osob.
Doba přípravy: cca. 50 minut
Suroviny:

100 g hořké čokolády, 100 g másla nebo jiného tuku, 50 g hladké mouky, 100-150 g cukru, 3 vajíčka, lžičku prášku do pečiva, špetku soli,dle možností přidat rozinky a nasekané mandle.

Příprava:  

zahřejte tuk a čokoládu, až vytvoří homogenní krém. Utřete vajíčka s cukrem a do směsi přidejte mouku, sůl a nakonec přilijte směs tuku a čokolády. Tuto pastu třete 10 minut.Nakonec ji nalijte do vymazané formy a pečte cca. 30 minut na stupni 5-6 (160°C).Dort se nakonec může polít čokoládovou polevou.

Nahoru   
   
   
   
   
   
Mousse(pěna) z hořké čokolády  
Porce pro 8 osob.
Doba přípravy: cca. 15 minut
Suroviny:

200 g hořké čokolády , 100 ml vody, 20 g másla, 2 vaječné žloutky, 3 vaječné bílky,špetku soli.

Příprava:  

Čokoládu rozpusťte ve vodě, po troškách přidávejte máslo, potom bez zahřívání přidejte postupně žloutky. Nechte vychladnout. Z bílkú se solí ušlehejte sníh, který vmíchejte do čokolády a hmotu ještě prošlehejte. Nechte vychladit.

Nahoru